fbpx

Over Michel

Het begon voor mij toen ik 19 was. Ik was druk aan het nadenken over hoe ik online geld kon verdienen, ik wilde vrij zijn, ik zag het namelijk niet zitten om mijn hele leven in een garage te werken om auto’s te repareren.

Ik heb een MBO opleiding gedaan maar na 2 jaar ben ik gestopt. Maar nu heb ik geen opleiding en geen baan, wat nu? Voordat ik stopte met school wist ik wel dat ik iets wilde gaan ondernemen. Een eigen product ontwikkelen of iets dergelijks. 

Ik begon me te verdiepen in de online wereld. En dat was in het begin best moeilijk voor me. Er is online zoveel keuze aan businessmodellen. 

Na veel rondkijken en uitzoeken wat ik wilde doen, kwam ik terecht bij eCommerce. Dat sprak me wel aan, een webshop die je ongelimiteerd kunt opschalen en de verkoop kan doorgaan zonder dat je voor elke verkoop een handeling hoeft te verrichten. Natuurlijk moeten de pakketten ingepakt worden maar dat kun je ook uitbesteden. 

Dus zodra je een team hebt, kun je geld verdienen op de automatische piloot, en geld is precies wat ik nodig had om vrij te zijn. 

Mijn eerste webshop was een kleding webshop. Ik had shirts ontworpen met grappige quotes van bekende YouTube-filmpjes zoals Sluipschutters: “Gast ik proef kurk”. Ik had Facebook ads gemaakt en gelanceerd en ik was aan het wachten op de eerste sales. Er kwamen een paar verkopen binnen maar ik had eerlijk gezegd geen idee waar ik mee bezig was.

Vaderdag kwam eraan en ik dacht, ik verzin een leuke quote om op een shirt te zetten, en ga er op Facebook ads voor maken voor Vaderdag. 

Met mijn vaderdag collectie had ik in mijn eerste maand van mijn webshop €7.000 omgezet.

In die tijd had ik ook een sales baantje waarbij we van deur tot deur liepen voor goede doelen. Op een dag liep ik langs de deuren en de sales voor de vaderdag collectie bleven maar binnenstromen. Terwijl ik aan het werk was, zette ik in één dag €1.100,- om met mijn webshop, terwijl ik in een hele dag werken €50,- verdiende. Ik dacht dat ik een gouden formule had ontdekt. Maar later was het een grote teleurstelling. 

Ik had helemaal niet berekend wat mijn winstmarges waren en hoeveel geld ik zou overhouden na de kosten van het adverteren en het afdragen van de BTW.

Het kwam erop neer dat ik enorm verliesgevend was en ik had ook geen idee waar ik mee bezig was. Het begon met een spontaan, creatief idee om een webshop te beginnen.

Dit is het begin geweest van mijn online ondernemerschap. Ondanks de tegenslagen zag ik meteen welke kansen en mogelijkheden er waren. Ik moest echter nog wel leren hoe ik een serieus bedrijf moest runnen.

Hierna ben ik meer webshops begonnen maar dat was allemaal geen succes. Dat kwam omdat ik niet wist hoe Facebook precies werkte en hoe je je ads moet analyseren en hoe marketing überhaupt werkt. 

Niet heel gek aangezien ik nog nooit iets met marketing of een online business had gedaan, maar het was wel enorm frustrerend. 

1 van mijn doelen was om een expert te worden op het gebied van Facebook ads en leren hoe marketing en psychologie werkt. Ik wilde alles weten over hoe je effectief ads kunt runnen om van niets, iets te maken.

Na vele mislukkingen, deed ik een nieuwe poging tot dropshipping, en deze keer zou ik doorgaan tot ik het van A tot Z begreep om een online business te hebben. Ik had een jaar lang mijn eigen webshops volgens het dropshipping business model en ik heb hiermee €300.000 omgezet. Hier zie je het resultaat van een van mijn Zweedse webshops waarmee ik €100.000 heb omgezet.

Maar dropshipping is geen lange termijn business model, je verkoopt slechte kwaliteit producten en de levertijd is lang. Ik stopte met dropshippen en begon ik me te richten op het bouwen van mijn eigen eCommerce merken + mijn Agency waarmee we andere webshops helpen met het testen en schalen van hun Facebook advertenties.

Ik heb door vele coachings, trainingen, cursussen en na verloop van tijd geleerd om Facebook advertenties effectief te gebruiken voor mijn eigen webshops, en de webshops van mijn klanten.

Met mijn agency AdsXperts merk ik dat er in Nederland en België nog veel ondernemers zijn met een webshop, maar die niet goed weten hoe ze moeten adverteren op Facebook en Instagram. 

Daarom heb ik, na veel vraag, mijn eigen leerplatform ontwikkeld. Met dit platform help ik ondernemers met een webshop om te leren adverteren op Facebook en Instagram. Ik leg de complete strategie uit die ik voor mezelf en mijn klanten gebruik. Mijn doel is om minimaal 1000 ondernemers in Nederland en België te helpen om winstgevend te adverteren op Facebook en Instagram. 

Ben je benieuwd welke strategie ik gebruik? Dan kun je je aanmelden voor mijn gratis masterclass waarin ik de basisprincipes van adverteren op Facebook en Instagram uitleg.

Je kunt je HIER aanmelden.

Als je jezelf direct wilt ontwikkelen tot een expert op het gebied van marketing en adverteren op Facebook en Instagram, kun je je HIER aanmelden voor de Facebook AdsXperts Masterclass.

Als je het leuk vindt om met me in contact te komen op sociale media, volg me dan op Instagram:

@michelbroersma